The purpose of life is to be happy? Het spiritueel kapitaal van een onderneming …

14-11-2018 - Op een hoogte van 4500 meter in de Himalaya vroeg mijn gids mij tijdens de lunch, “Are you happy?” … er volgde een korte stilte. 

Hoe kon ik ongelukkig zijn in de stilte van de Himalaya, waar de natuur en de rust in de boeddhistische kloosters mij omarmt? Meewiegen met de natuur en je innerlijke zelf.

Eenmaal terug in Cimbarsaca leek dit gevoel vasthouden een flinke opdracht. Ik werd al vlug overspoeld door het ritme van het werk, dat ik de balans dreigde te verliezen en een vlucht naar Ladakh de enige mogelijke oplossing was die zich op dit ogenblik aanbood. En plots herinnerde ik mij de vraag van mijn gids, … are you happy? Heb ik mij die dag gerealiseerd welke impact deze vraag kon hebben? Moeten we als ondernemer steeds streven naar groei? Naar meer? Naar beter? Naar groter? Is het niet beter te omarmen wat er is en te koesteren naar het behoud ervan? Het klinkt op het eerste zicht niet echt ambitieus, maar als gelukzaligheid je gevoel van ambitie overstijgt, is het dan geen betere optie je team te bedanken voor hun inzet, je creativiteit aan te scherpen en je klanten te laten proeven van zoveel uitdaging? De ziel van een onderneming laten voelen tot in je diepste vezels, het spiritueel kapitaal van je onderneming!

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be