Vijf vragen aan… Emeline Vanhyfte

08-02-2018 - ‘Spring-in-‘t-veld’ is een understatement voor acrogymmer en doorgewinterd Vesparijdster Emeline Vanhyfte, een van onze met de glimlach geboren medewerkers.

 

Wat is je taak bij Cimbarsaca?

Ik help Luce bij het klaarzetten van het ontbijtbuffet op zondagvoormiddag. Alles netjes maken, mensen ontvangen, naar de tafel begeleiden, het buffet aanvullen en na afloop natuurlijk alles weer helemaal piekfijn in orde maken.

 

Wat doe je als je niét bij Cimbarsaca bent?

Normaal vind je mij dan in sporthal Palaestra in Deinze. Ik train heel veel uren om mijn passie ten volle te kunnen beleven. Acrogym is een fantastische maar ook zeer technische sport. Je moet veel trainen, anders kom je er niet. Om 18u ben ik doorgaans al in de sporthal, en voor het overige concentreer ik mij op school. Ik zit nu in het vijfde middelbaar LO en Sport. Alles bij elkaar zijn dat héél veel uren sport in de week (lacht).


Je bent sowieso erg sportief. Wat wil je graag nog bereiken met acrogym?

Met acro en dus turnen in het algemeen kun je helaas niks bereiken, met uitzonderingen als internationale toppers zoals Gaëlle Mys. Dat is erg jammer. Dan rest alleen nog de vreugde omdat je een oefening goed hebt gedaan, of hoge scores en plaatsen behaalt. Dat is voor mij al voldoende. Het is al vijftien jaar mijn passie om te turnen!

 

Waar komt je liefde voor de Vespa vandaan?

Goh, dat hoef je niet eens zo ver te zoeken. Gewoon door op reis andere mensen met een Vespa te zien. Dat was een beetje liefde op het eerste zicht, hé. Italiaanse flair en stijl, mooi design, een gevoel van vrijheid en rust. Ik ben heel blij dat ik mijn Vespa heb.

 

Je droombestemming en lievelingsgerecht?

Dat is niet zo moeilijk. Een vleesbroodje op de manier zoals mama het bereidt, met aardappelpuree in de oven en worteltjes. Daarvoor zou een mens al eens een moord begaan. En ik reis graag naar plekken waar ik kan ontspannen. Ergens waar het heel mooi weer is en warm. Puur genieten. 

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be