Vijf vragen aan… Fien De Clerck

20/12/2017 - Zelfs onder paraplu oogt Fien De Clerck minzaam en ontspannen. De vijf vragen van de maand aan een gedreven medewerker.

Wat is jouw taak bij Cimbarsaca?

Doordat ik het steeds drukker heb met mijn studies, kun je mij niet meer zo vaak als vroeger vinden in Cimbarsaca. Maar wanneer ik er wel ben, dan start een dag altijd met het klaarzetten van het buffet. Ik zet alle lekkernijen op de juiste plaats, controleer nog eens of ik niets ben vergeten en ga daarna op post staan aan de onthaalbalie om de gasten te ontvangen.
Op die manier kan ik de gasten meteen op een fijne manier begroeten, hun jassen aannemen en hen begeleiden naar hun tafel. Terwijl zij genieten van hun zondagsbrunch zorg ik ervoor dat alles op de buffettafel tijdig wordt aangevuld en help ik de eitjes die Rony maakt op te dienen. Nadien ruim ik alle tafels af en begin met het opruimen van de keuken. Als het nodig is, steek ik ook een handje toe bij het afwassen.

                                                                                                                                        

Wat doe je als je niét bij Cimbarsaca bent?

Tijdens de week kun je mij terugvinden in Leuven waar ik een masteropleiding psychologie volg. Natuurlijk ontspan ik ook af en toe met een goed boek, een leuke serie, of gaan we wat dansen in één van de vele Leuvense cafeetjes. Maar de rest van de tijd zit ik tussen de boeken.

 

Heb je het gevoel dat je studies psychologie je nu al beter helpen om menselijk gedrag beter te begrijpen, ook in de B&B?

Ja, zeker en vast. Al ben ik niet voortdurend bezig met het analyseren van anderen, wat vaak gezegd/gedacht wordt over studenten psychologie. Mijn opleiding heeft er wel deels voor gezorgd dat ik minder snel mensen zal veroordelen en meer zal nadenken over waarom iemand iets doet, zegt, denkt, ...
Als er bijvoorbeeld een gast is in de B&B die mij nogal zuur aankijkt, probeer ik om dit niet meteen persoonlijk te nemen. Misschien is die persoon gewoon geen ochtendmens en zal hij/zij zich na een tasje lekkere koffie helemaal anders voelen. Soms zie ik kinderen/jongeren die de hele tijd op hun smartphone bezig zijn, en dan kan ik in mijzelf wel eens lachen en terugdenken aan wat ik geleerd heb over het gedrag van pubers bijvoorbeeld.

 

Wat wil je later dan precies doen?

Er zijn zoveel opties dat ik het allemaal nog even ga laten bezinken. Ik heb dus nog niet meteen een concrete voorkeur. Al weet ik wel dat ik graag met kinderen en adolescenten wil werken. Dat is dan ook de afstudeerrichting die ik gekozen heb.  Misschien volg ik nog een therapieopleiding, of ga ik aan de slag in een groepspraktijk of een voorziening voor jongeren die het moeilijk hebben. Gelukkig heb ik nog wat tijd voor ik ga solliciteren.

 

Je droombestemming en lievelingsgerecht zijn?

Een specifieke droombestemming heb ik niet. Maar ik zou wel kiezen voor een bestemming waar je kunt backpacken in de natuur en waar het zonnetje schijnt. Genoeg opties dus! Wat het lievelingsgericht betreft, ben ik de laatste tijd echt fan geworden van zelfgemaakte lasagne met zalm, waarbij de lasagnevellen vervangen zijn door courgette. Doe daar wat lekkere ricotta met spinazie tussen en ik begin al te watertanden!

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be