Wandeltip!

28-01-2019 - De Slag bij Gavere wandelroute is een tocht vol ontdekkingen en ook nog eens erg gezond op koude, winterse dagen.

Heb je ook dat gevoel dat je energie op een laag pitje staat na de feestdagen en de lange donkere winteravonden? Even tijd om naar buiten te gaan en de batterijen terug op te laden. Wandelen is goed om je innerlijke rust terug te vinden en om onze energie terug vrij te laten stromen. Klaar voor onze eerste winterwandeling?

We verlaten Cimbarsaca om de vrieskou te trotseren en  wandelen in de richting van de kerk van Semmerzake om even halt te houden op de hoek van het kerkhof, waar we de bronzen herdenkingsplaat terugvinden van de legendarische Slag bij Gavere, en om even later de Scheldemeersen in te duiken. Overspoeld door een natuur van meersen, bomen en oude Scheldearmen worden we gedragen door de stilte van de morgen. Alleen één enkele visser tuurt over het water. Een reiger schrikt op … even later kijkt Valeir, het standbeeld van een Gentse krijger, vanuit het park voor het gemeentehuis van Gavere toe, hoe we de markt doorkruisen. Kruistocht in een spijkerbroek, was dit geen verplichte literatuur in de lagere school? Even later bevinden we ons opnieuw te midden van de natuur op de hoge weidse kouters van Semmerzake. Het moet hier ongeveer geweest zijn dat de Gentenaren uren gestreden hebben tegen het zegevierende Bourgondische leger. Wij nemen echter de afslag naar Cimbarsaca en genieten van de rust en de stilte bij een dampende kop koffie. Blij dat we konden genieten van zoveel schoonheid dat de natuur ons te bieden heeft. Ook even de batterijen opladen?

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be