De Scheldevalleiroute 2

24-06-2018 - Cimbarsaca-host Luce vertelt over haar fietstocht door de Vlaamse Ardennen.

‘Het was op een van die prachtige zonnige zondagnamiddagen, dat ik even kon ontsnappen aan de drukte van een B&B en ik mij met de fiets een weg baande langs de groene vallei naar het bronnendorp Dikkelvenne. Op het terras bij herberg De Rotse, waar ik mijn eerste dorst laafde, kijk ik de wereld in en het lijkt alsof alle bloemknoppen tegelijk zijn opengebarsten: de bloeiende meidoorn, de glimmende boterbloemen, de weeïge geur van het sprookjesachtige fluitenkruid. Ik zoom in als een klein kind op de wereld. Een verwondering die je dreigt te verliezen als het gejaagde leven je opslorpt. Verder fietsend langs het natuurgebied de Kaaihoeve en de middeleeuwse site van Ename bereik ik Oudenaarde. Tijd voor een bord tapas alvorens terug het jaagpad te volgen, de scheidingslijn tussen de Schelde en het bos. Ik kijk om me heen. Het water kabbelt zacht, de holle roep van de koekoek weerklinkt onder het ander uitbundig zaagje van de meesjes. De kikkers brullen luidt, het lied van de vruchtbaarheid.’

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be