Welkom in de wondere wereld van de vlier

05-07-2018 - Tijdens ‘Toer Lekker Oost-Vlaams’ verlaat ik even de verkoelende muren van Cimbarsaca en fiets ik opnieuw langs De Schelde, deze keer richting Gent.

Na een klim over ‘de Gentse Pont de Normandie’ stuurt knooppunt 3 mij richting Gentse binnenwateren. Mevrouw RoomeR staat mij vrolijk zwaaiend op de hoek van de Krevelstraat op te wachten en loodst mij de distillerie binnen. Na acht jaar een RoomeR als welkomaperitief te schenken, wil ik het verhaal achter deze frisse vlierbloesemdrank kennen. Het verhaal begint onder het goedkeurend oog van ‘mémé’, haar foto prijkt nog steeds aan de muur, daar waar haar kleinzonen ooit in de kelder begonnen te experimenteren. Het duurde 15 jaar om de alcoholische versie van mémé haar vlierbloesemlimonade op punt te zetten. Vandaag proef je het geheime ingrediënt “passie”, de RoomeR wordt immers ambachtelijk gemaakt. De frisse bloemen worden met de hand geplukt en gesorteerd, bij het bottelen (na 2 jaar rijping op alcohol) worden ze met een pincetje in het flesje gedropt. Je smaakt hier duidelijk de liefde voor de ambacht.

Zin in nog een glas? Kom het proeven bij Cimbarsaca.

Meer info? www.roomer.be

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be