November in de Vlaamse Ardennen

08/11/2017 - Hebben we u al verteld waarom wij zo van de Kaaihoeve in Meilegem houden? Wel, er zijn twee belangrijke redenen.

November is een belangrijke wandelmaand in de Vlaamse Ardennen, daarmee trappen we welhaast een open deur in. De dagen zijn kort maar bij zonnig weer liggen de heuvels onder een vacht van okergele, bordeauxrode en lederbruine bladeren. We kozen deze maand voor de wandeling ‘Langs charmante dorpen’, die aan het Provinciaal natuureducatief centrum (PNEC) De Kaaihoeve van start gaat. Dat is een vroegere boerderij in Meilegem, een deelgemeente van Zwalm. Het centrum zelf doet dienst als documentatiegebouw over natuur en milieuzorg. Op weekdagen komen heel wat scholen hier informatie zoeken. Maar het gebouw zelf ligt ook op een bijzonder schilderachtige plek aan de Oude Schelde, een oude en afgesneden arm van de Schelde. Natuurhistorisch patrimonium!
De wandeling duurt zo’n 11 km en gaat over glooiend terrein. Niks dat een beetje wandelaar niet aankan.

Er is nog meer sportief nieuws in de regio. Op 12 november vindt de jaarlijkse Superprestige plaats in Gavere en op 14 november begint de wielerzesdaagse van Gent. Het is deze periode altijd razend druk in onze B&B, dus reserveer tijdig je kamer en/of ontbijt.

Meer info: www.wandelwalhalla.be/nl/langs-charmante-dorpen-lus3

Instagram
Luce Vandenmeersschaut
Dorpstraat 39 9890 Semmerzake T +32 9 384 17 34 M +32 498 24 11 19 info@cimbarsaca.be